Av Xuefei Chen Axelsson

Stockholm, Nov. 21(CED) — Yang Chungui, ordförande för Svenska Akupunkturvetenskapliga Föreningen(Accupuncture Science Association Sweden), valdes till 10:e vice ordförande i Akupunkturföreningarnas Världsförbund, eller World Federation of Acupuncture and Moxibustion Societies hölls i Singapore.

Och 2025 WFAMS World Conference ska hållas i Sverige, bestämde WFAMS.

Den 10: e generalförsamlingen för World Federation of Acupuncture and Moxibustion Societies och World Acupuncture Academic Conference 2022 hölls framgångsrikt på Raffles City Convention and Exhibition Center i Singapore och online om världen den 18-21 november 2022.

Arrangörerna är World Federation of Acupuncture and Moxibustion Societies, Chinese Academy of Chinese Medicine och Singapore Association of Chinese Medicine Practitioners och flera medarrangörer. Temat för årets konferens är “Främja traditionell kinesisk medicin och akupunktur och skydda globalla offentlig hälsa”. ‘

   Den 18 november 2022 öppnades den 10: e generalförsamlingen för World Federation of Acupuncture and Moxibustion Societies framgångsrikt i Singapore. Mötet leddes av Liu Baoyan, ordförande för WFAMS, och 230 representanter och observatörer från mer än 40 länder och regioner deltog i mötet online och offline.

Ordförande Liu Baoyan ledde mötet

Den 10: e verkställande kommittén för WFAMS valdes av 230 delegater och observatörer från mer än 40 länder och regioner för att delta i mötet online och offline. Yang Chungui, ordförande för Svenska Akupunkturvetenskapliga Föreningen (ASAS), valdes till 10:e vice ordförande i WFAMS.

         Vid mötet föreslog vice ordförande Yang Chungui att stärka forskningen och främjandet av ny akupunkturteknologibehandling. Det påpekas att under den kliniska ledningen av akupunktur och moxibustion dialektisk behandling av traditionell kinesisk medicin studeras det oskiljaktiga kliniska förhållandet mellan den traditionella teorin om meridiansystemet och modern biomedicin. Använda teorin om holistisk medicin i människokroppen, meridiansystemet och det mänskliga nervsystemet, lymfsystemet, immunsystemet, blodcirkulationssystemet etc. stöd och anslutning till varandra. Att studera den teoretiska grunden för förhållandet mellan traditionell akupunkturmeridianteori och biomedicin. Det bekräftas att meridiansystemet är kärnan i människokroppens övergripande system och ger en teoretisk grund för traditionell akupunkturterapi, meridianreflexologi, Ah Shi-akupunktterapi, qigong-akupunktur och andra behandlingar. Integrera traditionell akupunkturmedicin med modern biomedicin, ärva och innovera utvecklingen av akupunkturdiscipliner.

Vice ordförande Yang Chungui gjorde en arbetsförslagsrapport vid konferensen “World Federation of Acupuncture and Moxibustion Societies World Acupuncture Academic Conference”

Det är den bästa internationella akademiska konferensen om TCM-akupunktur som hålls av World Acupuncture Federation och en bolagsstämma vart 5: e år, vilket är världens mest inflytelserika akademiska verksamhet inom TCM-akupunktur.

Ordförande Liu Baoyan höll ett öppningstal och en rapport om “Tankar och åtgärder för att främja högkvalitativ utveckling av akupunktur och moxibustion”

Professor Liu Baoyan, ordförande för World Federation of Acupuncture and Moxibustion Societies, höll ett öppningstal

Akademiker Huang Luqi, biträdande chef för statsförvaltningen för traditionell kinesisk medicin, höll ett öppningstal.

Sun Haiyan, Folkrepubliken kinas ambassadör i Singapore, höll ett öppningstal.

Mr. Ong Ye Kung, hälsoministeriet, Singapore, höll öppningsanförandet.

Ett antal akademiker från den kinesiska vetenskapsakademin och den kinesiska vetenskapsakademin, toppexperter inom traditionell kinesisk medicin, akupunktur och integrerad traditionell kinesisk medicin gjorde akademiska rapporter. Experter diskuterade grundteorin, vetenskaplig forskning, klinisk erfarenhet och andra områden inom traditionell medicin som akupunktur och moxibustion, med fokus på arv och innovation av “traditionell kinesisk medicin och akupunktur” som mänsklighetens immateriella kulturarv och Världshälsoorganisationens traditionella medicinstrategi.

Professor Shi Xuemin, akademiker vid Chinese Academy of Engineering, “Klinisk studie om behandling av hjärnstamsinfarkt och sväljningsstörningar” av akupunktur.

Vid den akademiska konferensen gav akademiker Zhang Boli, akademiker Tong Xiaolin, akademiker Han Jisheng och andra experter och professorer akademiska rapporter offline och online.

Vice ordförande Yang Chungui överlämnade rapporten från “Clinical Research on High-frequency Electromagnetic Field Acupuncture” till konferensen, och konferensens organisationskommitté gjorde rapportschemat.

Detta möte var första gången sedan den Covid-19 epidemin som WFAMS har hållit en kombination av online- och offlinemöten utanför Kina och framgångsrikt genomfört valet av internationella organisationer i en innovativ form. Arbetsrapporten och den ekonomiska arbetsrapporten från den nionde verkställande kommittén för WFAMS undersöktes och antogs, och utvecklingsriktningen för WFAMS under de kommande fem åren planerades.

Vice ordförande Yang Chungui gjorde en rapport på uppdrag av Accupuncture Science Association Sweden vid konferensen inför försöket att stå värd för Akupunkturvärldskongressen i Stockholm 2025, som slutligen godkändes av konferensen.

-Vi, Acupuncture Science Association Sweden, kommer att förena alla som stödjer TCM i Sverige för att skapa 2025 års världskongress för akupunktur och innovation.–sa Yang Chungui.

Sverige är ett land var akupunktur används mycket för att minsk ont på många olika sätt.

Bidrag från Sekretariat vid Accupuncture Science Association Sweden.

By Chinaeuropenet

Xuefei Chen Axelsson is an independent media person. She has been a journalist for 30 years. She studied English, International politics, and sustainable development. She has been to Zimbabwe, Mozambique, Namibia and South Africa, Australia, New Zealand and America, Canada, France, Germany, Spain and all the nordic countries including Sweden, Finland, Denmark, Norway, Iceland and Britain. She is good at talking with all kinds of people and exchange ideas and serves as a bridge between China and the world.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *