Stockholms filmfestivalStockholms filmfestival logotype
 
Här är årets jury på Stockholms internationella filmfestival 2020Stockholms filmfestival – 2020-11-10 13:45 CET Från vänster: Isabella Eklöf, Patrik Andersson och Eva MelanderStjärnproducenten Patrik Andersson, som bland annat producerat Den allvarsamma leken (2016) och Midsommar (2019) är Stockholms internationella filmfestivals juryordförande för Stockholm XXXI Competition.

Juryn består av skådespelaren Eva Melander, som mottagit två Guldbaggar för Bästa kvinnliga skådespelare och Bästa kvinnliga biroll, och Isabella Eklöf, regissör och manusförfattare, som debuterade med den hyllade filmen Holiday (2018).

Tillsammans ska de utse vem som bland annat vinner Bästa film och världens tyngsta filmpris – Bronshästen.

Stockholms filmfestival 2020 äger rum 11-22 november. Öppningsceremonin sänds live via festivalens Instagramkonto @sthlmfilmfest.

– Stockholms filmfestival var platsen där filmen blev verklighet för mig. De fyra åren som programchef i början av 2000-talet gav mig så mycket inspiration och inre berättelser att det fortfarande bubblar över när jag tänker på hissfärden med David Lynch, “La Bête Humaine”-faxet från Jean-Luc Godard och Michelle Williams i pyjamas på branschmingel.
Jag ser oerhört mycket fram emot uppdraget och att få dyka in i biomörkret i november. Tillsammans med alla andra entusiaster, säger Patrik Anderssonårets juryordförande

Juryn ansvarar för att dela ut den prestigefulla Bronshästen för Bästa film, samt Aluminiumhästen i kategorierna Bästa regissörBästa debutantBästa manusBästa kvinnliga huvudrollBästa manliga huvudroll samt Bästa foto.

Stockholm XXXI Competition medverkar regissörer som regisserat endast en, två eller tre filmer tidigare. Tidigare mottagare av priset för Bästa film är bland andra Quentin TarantinoLars von TrierCéline Sciamma och Yorgos Lanthismos.

Jury i de andra tävlingssektionerna:
Stockholm ImpactSofia Norlin – regissör och manusförfattare
Baker Karim – regissör, manusförfattare och producent
Helene Lindholm – filmproducent
Stockholm Documentary CompetitionAnna Eborn – dokumentärfilmare
Kristina Lindström – dokumentärfilmare
Marcus Lindeen – dokumentärfilmare
Stockholm Short Film CompetitionJonas Pedersen Hardebrant – distributör
Maximilien Van Aertryck – regissör
Aliette Opheim – skådespelare
För mer information samt pressackreditering, vänligen besök:www.filmfreeway.com/StockholmFilmFestival/tickets
För mer information om medlemskap i Stockholms filmfestival, vänligen besök:www.stockholmfilmfestival.se/sv/kop-medlemskort

Stockholms internationella filmfestival | 11-22 november 2020

Stockholms internationella filmfestival startade 1990 och är idag en av Europas främsta filmfestivaler. Under festivalen visar vi 75 filmer från hela världen.
Editor Xuefei Chen Axelsson for www.chinaeurope.eu

By Chinaeuropenet

Xuefei Chen Axelsson is an independent media person. She has been a journalist for 30 years. She studied English, International politics, and sustainable development. She has been to Zimbabwe, Mozambique, Namibia and South Africa, Australia, New Zealand and America, Canada, France, Germany, Spain and all the nordic countries including Sweden, Finland, Denmark, Norway, Iceland and Britain. She is good at talking with all kinds of people and exchange ideas and serves as a bridge between China and the world.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *