Stockholm, June 18(CED) — Stockholm International Film Festival Organizing Committee announced today that summer film festival will be held in Stadium on August 13-15 with a capacity of hosting 3000 persons.

Another festival will take place on August 18-22 in Alsjo with a capacity of 100 people driving car or motor cycle in.

2021 Stockholm International Film Festival will be held on Nov. 10-21.

hero image
Stadion

The following is the Swedish version of the story.

Den 18 JUNI 2021Stockholms filmfestival kickstartar festivalåret – bjuder in till Sommarbio och Drive-in bio 2021Stockholms internationella filmfestival bjuder in till två sensommarfester i augusti. I år arrangeras den mycket uppskattade Sommarbion i ny form och flyttar in till Stockholms Stadion den 13 – 15 augusti. Evenemanget har plats för 3 000 besökare och är gratis för alla och medlemmar ges förtur. Dessutom lanserar festivalen en modern Drive-in bio för 100-tals bilister och cyklister i Älvsjö mellan den 18 – 22 augusti.– Med lättade restriktioner kan Stockholms filmfestival äntligen fortsätta att leverera kvalitetsfilm till en bred publik. För att fira detta smäller vi till med hela två arrangemang i augusti. Stockholms älskade Sommarbio flyttar in till historiska Stadion och vi slår upp portarna till en modern tappning av det klassiska Drive-in-konceptet, säger Git ScheyniusFestivalchef på Stockholms filmfestival.Stockholms filmfestivals Sommarbio gör i år en take-over av Stockholms Stadion där festivalen kommer att kunna visa kvalitetsfilm för en stor publik på ett säkert sätt. I år är det musiktema och under kvällen kommer filmer som La La Land och Searching for Sugarman med flera att visas. Dessutom blir det livemusik och besökare kan beställa mat till området via festivalens samarbetspartners. Sommarbio äger rum den 13 – 15 augusti.På Drive-in bion på Älvsjö IP:s parkering vid Stockholmsmässan kommer magiska filmklassiker som Thelma och Lousie och Mad Max: Fury Road att visas. Stockholms filmfestival kommer tillsammans med sin samarbetspartner Greenely driva evenemanget på 100 procent förnybar el och festivalens partner GoMore kommer att erbjuda de som inte har bil att hyra en till ett rabatterat pris. Drive-in bion äger rum den 18 – 22 augusti. Biljetter går att köpa på hemsidan från och med 24 juni.– Vi älskar film och event som ger en positiv energi. Därför är vi stolta att vara partner till Stockholms filmfestival nya klimatmedvetna initiativ och att vi tillsammans kommer köra Stockholms första Drive-in bio som ger företräde åt elbilar, samt att hela evenemanget kommer att drivas på 100 procent förnybar el märkt Bra miljöval från Greenely, säger Christoffer Rutgersson, Head of Growth Greenely.Den officiella festivalen som Stockholms internationella filmfestival arrangerar 2021 kommer att bli en hybridfestival med både digitala och fysiska visningar. Festivalen äger rum 10 – 21 november.

By Chinaeuropenet

Xuefei Chen Axelsson is an independent media person. She has been a journalist for 30 years. She studied English, International politics, and sustainable development. She has been to Zimbabwe, Mozambique, Namibia and South Africa, Australia, New Zealand and America, Canada, France, Germany, Spain and all the nordic countries including Sweden, Finland, Denmark, Norway, Iceland and Britain. She is good at talking with all kinds of people and exchange ideas and serves as a bridge between China and the world.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *