Stockholm, Nov.4(ChinaEurope) — Kinesiska ambassadör Gui Congyou har skrivit till Dagens Industri i Sverige en debattartikel om 5g. Nedande är artikel:

5G är inte Huaweis ursprungliga skapelse, inte heller Huaweis solist, utan produkten av samarbete mellan Huawei och multinationella företag som Sveriges Ericsson och Finlands Nokia. För närvarande har Huawei, Ericsson och Nokia var och en sina egna fördelar inom 5G-forskning och utveckling. Avancerad global 5G kräver att dessa företag arbetar tillsammans för att ta fram den mest avancerade tekniken och utrustningen de har utvecklat och integrera dem för att bilda 5G. Därför var byggandet av det globala 5G-nätverket ursprungligen ett “konsortium” för öppet samarbete mellan multinationella företag som Huawei, Ericsson och Nokia. Kinas nuvarande 3G och 4G grundas huvudsakligen genom att introducera teknik och utrustning från Ericsson, Nokia och andra västländer. Huawei har uppnått viktiga resultat inom 5G FoU och utrustningstillverkning genom sina egna ansträngningar, men har ingen avsikt att avvisa eller tränga ut andra multinationella företag och monopolisera 5G.Istället är det villigt att dela och samarbeta med Ericsson och Nokia med sin avancerade teknik och utrustning. Gör 5G-teknik och utrustning mer avancerad och gynnar hela mänskligheten. Efter 5G finns 6G. Om någon eller två av Huawei, Ericsson, Nokia och andra närstående företag undantas kommer inte bara den globala 5G-konstruktionen att kunna använda den avancerade tekniken och utrustningen som behärskas av varje företag, det kommer också att påverka den tekniska nivån för 5G-nätverkskonstruktion och det kommer att sakta ner den globala 5G-byggprocessen. , Ökar kraftigt kostnaden för 5G-konstruktion i olika länder, vilket får konsumenter att drabbas av ekonomiska förluster. Det är konkurrensen och samarbetet mellan multinationella företag som Huawei, Ericsson och Nokia som har främjat den snabba utvecklingen av dagens 5G-teknik. Om Huawei, som för närvarande befinner sig i en ledande position, utesluts kommer det utan tvekan att på ett konstgjort sätt blockera 5G-konstruktion, vilket utan tvekan kommer att försena utvecklingen av global 5G-konstruktion, öka kostnaden för 5G-konstruktion i olika länder, minska kvaliteten på 5G-nätverk och, mer allvarligt, försvaga andra. Företag tävlar om intresset och motivationen för 6G-teknik och -utrustning.

När det gäller frågan om nätverkssäkerhet är detta utan tvekan en ny utmaning för alla länder. Kina är också ett offer för cybersäkerhetsincidenter och har arbetat hårt för att upprätthålla nationell och global cybersäkerhet. Kina har samlat många bra erfarenheter och metoder för att upprätthålla nätverkssäkerhet. För inte så länge sedan utfärdade Kina “Global Data Security Initiative” till alla länder, vars kärna inte är att missbruka kommunikationsteknik för att genomföra storskalig övervakning av andra länder. Kina hoppas kunna arbeta med det internationella samfundet för att gemensamt upprätthålla globalt nätverk och digital säkerhet genom samarbete. Kina välkomnar länder inklusive Sverige att också lägga fram sina egna kreativa förslag för att gemensamt berika och förbättra det globala datasäkerhetsinitiativet, för att bilda en global datasäkerhetsregel som är allmänt accepterad och följs av alla länder, och en gång för alla eliminerar den ömsesidiga misstanken mellan länder i cybersäkerhet. Ta försiktighetsåtgärder och upprätthålla gemensamt nätverkssäkerhet och datasäkerhet.

Rädsla för konkurrens kan inte leda till tekniska framsteg utan kan bara leda till efterblivenhet. Att försöka monopolisera kan inte stoppa andras framsteg, det kan bara få en att sluta. Vägran att samarbeta kan inte bibehålla sina egna tillfälliga fördelar, bara genom att arbeta tillsammans kan vi göra framsteg tillsammans. Självisolering kan inte lösa sin egen säkerhet, bara genom att arbeta tillsammans kan vi uppnå gemensam säkerhet. Detta är den historiska lagen om mänsklig utveckling och en oundviklig trend. Vi uppmanar alla länder i världen och relaterade multinationella företag att samarbeta för att bygga 5G-nätverk så att hela mänskligheten kan dela avancerad, bekväm och billig 5G-teknik och utrustning så snart som möjligt.

By Chinaeuropenet

Xuefei Chen Axelsson is an independent media person. She has been a journalist for 30 years. She studied English, International politics, and sustainable development. She has been to Zimbabwe, Mozambique, Namibia and South Africa, Australia, New Zealand and America, Canada, France, Germany, Spain and all the nordic countries including Sweden, Finland, Denmark, Norway, Iceland and Britain. She is good at talking with all kinds of people and exchange ideas and serves as a bridge between China and the world.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *